TARİHÇEMİZ
ÖNCÜ TARİHÇESİ
2009 yılında AB Kalite Ödülü, 2010 yılında Tüketici Kalite Ödülü, 2011 yılında Güvenilir Marka Ödülü ve 2012 yılında Avrasya Kalite Ödülü ile kalitesini taçlandıran tüketicilerine Öncü Salça teşekkürü bir borç bilir.
1970 Öncü Salçada ilk adımlar
1970 yılında Gaziantep'in yerli halkından rahmetli İbrahim Halil Kozlu ve 5 oğlunun (Fahrettin, Hasan, Mustafa, M. Hanifi ve Bilal Kozlu) birlikteliğiyle salça alım satımıyla salça ticaretine başlanılmış ve böylece Öncü salçanın ilk temelleri atılmış olur.
Gaziantep köylerinden bilinen, güvenilen, işini temiz ve özenli yapan köylülerden alınan yöresel Antep salçasını hem Gaziantep hem de çevre illerde şehir halkına toptan ve perakende olarak satışıyla başlanıldı salça ticaretine.
2013 yılı itibariyle gelinen nokta;
2009 yılında AB Kalite Ödülü, 2010 yılında Tüketici Kalite Ödülü, 2011yılında Güvenilir Marka Ödülü ve 2012 yılında Avrasya Kalite Ödülü ile kalitesini taçlandıran tüketicilerine Öncü Salça teşekkürü bir borç bilir.
Tarım bakanlığının Türk gıda kodeksinde yapmış olduğu değişiklikten sonra firmamız pastörizasyona uygun gıda ambalajı arayışına başlamıştır. Araştırmalar sonucunda Japonya’ da sıcak doluma uygun vakum yapabilme özelliğine sahip pet kavanoz makinelerini imal eden şirketle temasa geçilmiştir. Bu firma talebimiz üzerine makinelerini modifiye edip istediğimiz ebatlarda sıcak doluma uygun vakum yapabilen pet kavanoz makineleri imal etmeyi başarmıştır. Firma olarak biz de makinelerin geliştirilmesi aşamasında üretici firma ile proje aşamasında işbirliği yaparak çözüm ortağı olduk. 2015 Yılı Şubat ayında geliştirilen bu makineler ile bir yıldan daha kısa sürede üretim faaliyetlerini gerçekleştirerek kullanıcıların hizmetine sıcak doluma ve pastörizasyona uygun PET kavanoz çeşitlerimizi sunmayı başardık.
Aynı yıl içinde ilk ihracat
Kaliteye ve Acemoğlu ailesine olan güven ve ürünlerin kalitesinden dolayı satış hacmi kısa sürede oldukça büyür ve köylülerden alınan salçalarla gelen taleplerin bundan sonra karşılanamayacağı anlaşılınca Acemoğlu ailesi Öncü markasının temellerini atan ve kısa zamanda salçada tüm dünya gıda firmalarına öncülük edecek olan geleneksel Gaziantep ev salçasını fabrika ortamında hijyenik şartlarda yöresel şekilde üretme kararını alır ve 1998 yılında Türkiye'de ilk yöresel Gaziantep ev tipi salçasını üreten fabrikanın temelleri atılır. Böylece ülkemizde ilk defa yöresel biber salçası özelliği bozulmadan aynı lezzette ve daha hijyenik şartlarda fabrika ortamında yapılmaya başlanmış olur.
Sadece Gaziantep ve çevresinde başlayan satışlar ve 1998 yılında kurulan ilk fabrikayla birlikte aynı yıl ilk ihracatını da gerçekleştiren Acemoğlu Gıda kısa süre içerisinde tüm Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Asya, Amerika kıtalarında ve toplamda 20’yi aşkın ülkede Öncü ürünlerini sunarak Öncü Salça’nın alanında lider bir kuruluş olduğunu kanıtlamaktadır.
Öncü yöresel Gaziantep ev tipi biber salçasıyla başlanılan ürün grubuna pet, teneke ve cam ambalajlarda acı-tatlı biber salçası ve domates salçası, nar aromalı sos, çiğ köfte seti, pul biber üretimiyle Öncü ürün grubu genişletilmiş ve yapılan ar-ge çalışmalarıyla daha da zenginleştirilmeye devam edilmektedir.