TEKNOLOJİMİZ
ÖNCÜ AMBALAJ: FARKIMIZ TEKNOLOJİMİZ
Ambalajlarımız, gıda ürünlerinde bozulmaya sebep olan mikroorganizmalardan ürünün korunması için gerekli olan pasterizasyon ve sterilizasyon gibi, 90-95°C de yapılan ısıl işlemler için dayanıklıdır.
ÖNCÜ AMBALAJ
Öncü Ambalajlarının diğer bir avantajı, ısıl işlemli gıdaların uzun ömürlü hale getirilmesinde ki en önemli noktalardan biri olan hermetik kapatma, yani kap içi ve dış ortamın tüm ilişkisinin kesilmesi özelliğine sahip olmasıdır.
Farklarımızdan biri de, sert darbelere ve düşmelere karşı ambalaj dolu iken dahi kırılmayan, dayanıklı ve esnek bir ambalaj üretiminin Öncü kalitesinde yapılmasıdır.
Öncü Ambalaj, sıcak doluma uygun kavanoz üretimiyle salça,reçel,zeytin ve diğer konserve ürünlerinin gıda kodeksine uygun olarak doldurulması ve saklanması sağlanır. Ambalajımızın özellikleri ve kalitesi ile navlun başına cam yada teneke ambalajlardan daha avantajlıdır.
Ambalajımızın üretim tekniği , tasarımı ve özellikle taban tasarımı sayesinde salça, reçel, zeytin ve turşu gibi gıdaları 95°C ye kadar doldurabilir , pastörizasyona tabii tutabiliriz. Ağız çapının 110 mm olması avantajıyla kriztalize (ambalajımızın boğazındaki sertleştirme işlemi) işlemini yapılabilir. Vakum yapmasını sağlayan taban yapısının sayesinde ambalajımıza, cam ambalaja uygulanan diğer işlemler uygulanabilir.
Mevcut uygulamalarda yani salça , reçel, zeytin , turşu gibi gıdaların dolum yapıldığı pet ambalajlar max. 60°C-65°C ye kadar dayanabilmektedir. Öncü üretimindeki ambalajımız gibi tabanı vakum tutmamaktadır.
Ambalaj üretimimizdeki yeniliklerden bir tanesi, pet hammaddesinden üretilen plastik kavanoza sıcak dolum (max 95°C) dolum yapılabilmesidir. Bu sayede gıdalara pastörizasyon işleminin uygulanabilir. Bir diğer farkımız ise, bu işlemler sonucunda özel taban yapısıyla vakum yapabilmesidir.
ÖNCÜ AMBALAJ olarak, tüm bu özelliklerimiz ile birlikte, kaliteden ve hijyenden öden vermeden yaptığımız üretim ile sektör lideri ve dünya markası olmaktan gurur duyuyoruz.